Dragon Ball GT

(ドラゴンボール GT; Doragon bôru Dzsi Ti)

színes, szinkronizált japán animációs sorozat, 1996

Akira Toriyama ötlete alapján
készítette: Koji Kaneda, Seiichi Hiruta
rendezte: Osamu Kasai
zeneszerző: Akihito Tokunaga
kép

Dragon Ball GT a Dragon Ball Z folytatása. A GT a címben jelenthet Grand Tourt (Nagyszerű utazás) (az amerikai FUNimation használta), de jelenthet Galaxy Touringot (Utazás a galaxisban), Great Touringot (Nagy utazás) és esetleg Gran Turismo-t is. Ezek a címek azért merültek fel, mert a sorozatot eredetileg egy űrtúraként képzelték el, melyben a főszereplők utazgatnak.

Ez az egyetlen Dragon Ball sorozat, amely nem Toriyama Akira mangájának eseményein alapszik.

Dragon Ball GT-t a Fuji TV kezdte sugározni 1996. február 7-én (szerdán) este fél nyolckor, pontosan egy héttel a Dragon Ball Z befejezése után. 64 epizódból áll, ebből az utolsó1997november 19-én került adásba. Toriyama Akira főleg az előkészületekből vette ki a részét és a legtöbb főszereplő karakterterveit készítette el, beleértve az újoncokat is, például 'Giru'-t. Akira kevés részvételének tudható be az, hogy a GT több helyen eltér az előre meghatározott történésektől. A korai részek több humort tartalmaznak (úgy, mint az első sorozat egykor), míg a későbbi részek nagyon eseménydúsak és ugyanazt a drámai hangot ütik meg, mint a Dragon Ball Z epizódjai. A sorozatot kevesebb, mint két év után fejezték be, köszönhetően a csökkenő nézettségnek. Azóta nem készültek újabbDragon Ball animék.

A történet a Dragon Ball Z után folytatódik 10 évvel (5 évvel a Dragon Ball GT könyvek szerint). Son Goku gyerekké változik, köszönhetően a Feketecsillagos Sárkánygömböknek. Össze kell gyűjtenie őket egy éven belül vagy a Föld elpusztul, ezért Goku, valamint unokája, Pan és Trunks elindul az űrbe, hogy összegyűjtsék őket. A három utazó hamar bajba kerül az utolsó Tsufuru túlélő, dr. Myu miatt. Munkájának gyümölcse, Bebi hamar felfedezi, hogy valaki irányítja, ezért megöli dr. Myu-t és elindul a Föld felé, hőseink után. Hamarosan Vegitának köszönhetően elfoglalja az egész bolygót és a legtöbb embert is a szolgálatába állítja. Az eredeti Tsufuru bolygót (mielőtt a Saija-jinek megjelentek volna) visszakívánják a Feketecsillagos Sárkánygömbökkel, de mielőtt Bebi (végleg magába olvasztva Vegita erejét) képes lenne megvalósítani a tervét, Son Goku eléri a Super Saiya-jin 4. szintjét és végleg megsemmisíti Bebit. Sajnos a Föld ettől még meg fog semmisülni és a teljes lakosságot át kell költöztetni az új Tsufuru bolygóra, mielőtt végleg elpusztulna a bolygó. Ifjú Sátán úgy döntött, hogy inkább a bolygón marad és elpusztul. Ezzel azt éri el, hogy a Feketecsillagos Sárkánygömbök kővé válnak. A Föld később újjáépül.

Rövid idővel a béke kezdete után egy új Harcművészeti világbajnokság veszi kezdetét. Eközben dr. Myu (a pokolban) egyesíti erőit dr. Geroval. Létrehozzák az új C17-et, ami teljesen irányításuk alatt áll. Az új C17 elmegy a Földre és egyesül az eredeti C17-tel, így létrejön Super 17. Krillin (Kuririn) megölése után megpróbálja maga mellé állítani C18-at, noha akkor sem lenne képes legyőzni őt, ha visszautasítaná. Goku végül legyőzi Super 17-et C18 segítségével, de csak azután, hogy Super 17 legyőzte dr. Gero-t és dr. Myu-t.
Mikor Sheront megidézik, hogy újraélesszék azokat, akiket Szuper 17 megölt, a sárkánygömbök megrepednek és egy fekete füstű sárkány jelenik meg, aki azonnal hét gonosz sárkánnyá oszlik, mindegyik fejében egy-egy sárkánygömbbel. Son Goku és a társai bátran harcolnak, hogy legyőzzék ezeket a sárkányokat. A hatodik sárkány legyőzése után az egy-csillagos sárkány, Yi Xing Long a többi sárkánygömböt magába olvasztja és Super Yi Xing Longgá alakul. Son Goku nehéz harcban győzi le, mely magában foglal egy fúziót is, ám azzal sem sikerül Yi Xing Longot végleg legyőzni. A harc után az igazi Shen Long újra megjelenik és közli, hogy hosszú ideig nem lehet többet kívánni. Goku felajánlja magát egy kívánságért cserébe. Amint Goku belekapaszkodik Shen Longba és együtt elrepülnek, a hét sárkánygömb egyesül a testével és eltűnik. Son Goku örök életet nyer és a világegyetem legerősebb harcosa lesz.

Egy évszázaddal későbbaz öreg Pant látjuk, amint a lelátón ül a következő világbajnokságon, hogy unokáját, Goku Jr.-t bíztassa. Amint belép a ringbe, az ellenfele is megjelenik. Név szerint Vegita Jr., Vegita egyik leszármazottja. Mindketten Super Saiya-jin-né változnak. Ahogy Pan nézi őket, egy pillanatra meglát egy ismerős arcot a lelátón: a nagyapját, Gokut. Amikor megpróbálja követni, Goku eltűnik. A GT utolsó részének végén a sorozatokból összevágott jelenetek láthatóak, melyek méltó befejezésként szolgálnak a történethez. Az utolsó jelenetben Goku a felhőjén elrepül, varázsbotjával a kezében. A Dragon Ball, a Dragon Ball Z, és a Dragon Ball GT sorozat ezzel befejeződött. (Forrás: Wikipédia)

Technikai információk:

Mind a 64 rész 3 nyelvű: magyar, angol és japán szinkronnal rendelkezik, ill. az idegen nyelvű megnézés könnyítése érdekében a magyar felirat is rendelkezésre áll. Ennek érdekében a teljes sorozat MKV formátumba lett csomagolva, mivel jelenleg ez az a formátum, amibe veszteségmentesen hozzá lehet adni ennyi csatornát egy fájlhoz.
A sorozat már letölthető részenként data.hu prémiummal (kb 275 Mb-os epizódonként), vagy prémium nélkül (90 db fájl, sagák szerint csomagolva és 200 MB-os szeletekre vágva, összesen 17,2 GB!). Aki ez utóbbit választja (prémium nélkül), készüljön több napos letöltésre. A szeletek összeillesztéséhez a TotalCommanderben egyszerűen csak a csomaggal együtt letöltött crc fájlra kell kattintani.

Jó szórakozást kívánok! 

A letöltési mappa innen elérhető:

A bejegyzés trackback címe:

https://dbworld.blog.hu/api/trackback/id/tr24892964
süti beállítások módosítása