Dragon Ball

(ドラゴンボール Doragon Boru)

színes, szinkronizált (kivéve néhány részt) japán animációs sorozat, 1986

 


rendező: Daisuke Nishio
forgatókönyvíró: Toriyama Akira
zeneszerző: Kikuchi Shunsuke, Gérard Salesses
kép

A sorozat a kis Son Goku életét követi nyomon. A gyerekkori kalandoktól kezdve egészen odáig, míg nagyapa nem lesz. Kalandjai során rengeteget harcol és végül a világ legerősebb harcművésze lesz. Son Goku nincs egyedül kalandjai során, rengeteg barát és ellenség viszi előrébb a történet fonalát.
A híres sárkánygömbök (Dragon Ball) sokszor hosszabb ideig töltenek be fontos szerepet az animében, azonban nem mindig játszanak szerepet a történet alakulásában. A hét darab sárkánygömb szétszórva található a világban. Amikor összegyűjtik azokat, megidézhető lesz Shen Long, a sárkány, aki teljesít egy kívánságot, amennyiben hatalmában áll. Miután teljesül a kívánság, a sárkánygömbök újra szétszóródnak a világban és egy évig nem lehet őket újra használni. A múltban akár több generációnak is le kellett áldoznia, hogy a hét gömböt valaki összegyűjtse. Azonban egy 16 éves lánynak, Bulma-nak sikerül készítenie egy „sárkányradart”, hogy könnyebben megtalálják a gömböket...

dragonball.png

Sokan az anime nyugati úttörőjeként tartják számon a sorozatot. Ezzel a nézettel lehet ugyan vitatkozni, de azt el kell ismerni, hogy a műfaj ennek a sorozatnak köszönhetően terjedt el a fiatalság körében szerte Európában és az amerikai kontinensen. Ez pozitívumként lehetne felfogható, mégis megosztotta, illetve mindmáig megosztja az anime-rajongókat. Témája leginkább a harc a jó és gonosz között. A sorozat üzenete a család, és a barátok fontossága, valamint az, hogy soha ne add fel! Hatása máig érezhető, ami jórészt annak is köszönhető, hogy újabb és újabb feldolgozások, kiadások és a sorozathoz kötődő videójátékok jelennek meg a mai napig.

Technikai információk:

A részek többnyire magyar szinkronosak, de van néhány rész, amihez nincs szinkron, így ezek magyar feliratosak, japán hanggal. Azoknak, akik inkább feliratosan (is) néznék mindet, itt van a teljes sorozat feliratozása is, ami Aszpoker munkája.
A sorozat részei jelenleg egyenként, tömörítetlen formában tölthetők le, mivel ezek nagy része 200 Mb alatti, ill. körüli (prémium nélkül is letölthető) , így nem láttam értelmét egy sok száz részre vágott, sokgigás csomag készítésének. tervezem egy Sagák szerinti csomagolás készítését és feltöltését, de ez még a jövő... Jó szórakozást kívánok! 

A letöltési mappa innen elérhető:

Szerző: Sracz

komment

Címkék: data.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://dbworld.blog.hu/api/trackback/id/tr824811179
süti beállítások módosítása